Dit zijn de beste robotstofzuigers en dweilrobots van 2023

Stofzuigen en dweilen zijn huishoudelijke klusjes waar niemand echt van houdt. Maar gelukkig is er een oplossing in de vorm van robotstofzuigers en dweilrobots die deze klusjes van je overnemen. Ze nemen niet alleen het werk uit handen, maar zorgen er ook voor dat je vloeren altijd schoon zijn. In dit artikel zetten we de beste robotstofzuigers en dweilrobots van 2023 voor je op een rijtje.

Gepubliceerd op 03-05-2023 | Leestijd: 6 minuten

Top 5: de beste robotstofzuigers en dweilrobots van 2023

Een robotstofzuiger of -dweilrobot is de perfecte oplossing voor mensen die weinig tijd hebben om huishoudelijke klusjes te doen of gewoonweg geen zin hebben om te stofzuigen of te dweilen. Met deze slimme apparaten hoef je zelf niets te doen, behalve de robot starten en stoppen. Bovendien zijn ze vaak uitgerust met slimme technologieën die ervoor zorgen dat ze niet tegen meubels of muren aanrijden en precies weten waar ze wel of niet moeten schoonmaken.

We hebben de beste robotstofzuigers en -dweilrobots van 2023 voor je geselecteerd. Deze robots zijn niet alleen uitgerust met de nieuwste technologieën, maar zijn ook betaalbaar en gemakkelijk in gebruik. Hieronder vind je een overzicht van de top 5 beste robotstofzuigers en dweilrobots van 2023.

1. iRobot Roomba i7 (beste keuze prijs-kwaliteit)

De iRobot Roomba i7+ robotstofzuiger is een intelligente stofzuiger die jouw woning leert kennen en zich aanpast aan jouw leven en schoonmaakroutines. Met Imprint Smart Mapping kun je instellen welke kamers worden schoongemaakt en wanneer, en kun je vermijdzones instellen. De robotstofzuiger heeft dubbele (rubber) borstels voor alle vloertypen en een krachtig zuigsysteem met 10x hoger zuigvermogen, waardoor vuil, stofdeeltjes en haren van huisdieren worden verwijderd. Dankzij vSLAM-navigatie leert de robot de indeling van jouw huis kennen en stelt hij persoonlijke Smart Maps samen. De i7+ kan specifieke knoeipartijen direct schoonmaken zodra ze zich voordoen, en je kunt de schoonmaak eenvoudig starten met behulp van je stem via Google Assistent of Alexa.

De Roomba i7+ wordt geleverd met een Home Base laadstation, netsnoer, extra filter en extra zijborstel. Met een enkele opdracht aan jouw Google- of Alexa-spraakassistent, geniet je van krachtige schoonmaakprestaties waar en hoe je wilt. De iRobot Roomba i7+ is een duurzame stofzuiger die ontworpen is om lang mee te gaan.

2. Blaupunkt Bluebot XTREME (beste robotstofzuiger met dweilfunctie)

Blaupunkt Bluebot XTREME-robotstofzuiger met dweilfunctie is een slimme, efficiënte en gebruiksvriendelijke stofzuiger die de tijd die je aan het schoonmaken besteedt, aanzienlijk kan verminderen. Het apparaat beschikt over Smart 360° Laser-Radar met LDS en SLAM-technologie, waardoor het nauwkeurig kan schoonmaken zonder overal tegenaan te botsen. Via de app kun je NO-GO-zones instellen, schoonmaakschema's maken en nog veel meer. De Blaupunkt robotstofzuiger heeft een sterk filter dat ideaal is voor mensen met allergieën. Het is ook in staat om tot wel 230m2 schoon te maken en beschadigingen aan plinten en meubels te voorkomen dankzij de laser-navigatietechnologie.

Met de intuïtieve app kun je de Blaupunkt Bluebot XTREME robotstofzuiger met dweilfunctie eenvoudig besturen en verschillende zones en no-go zones maken. Je kunt de app ook gebruiken om de robotstofzuiger te verbinden met 2,4 GHz en 5 GHz wifi.

Een van de opmerkelijke kenmerken van de robotstofzuiger is het elektrische slimme dweilsysteem. Het apparaat heeft een elektrisch aangedreven dweilmodule die regelt hoe nat de dweil moet zijn. Hierdoor kan de gebruiker precies bepalen hoe intensief er gedweild moet worden. De Blaupunkt Bluebot XTREME-robotstofzuiger met dweilfunctie heeft ook de mogelijkheid om meerdere kaarten op te slaan, waardoor deze effectief kan worden gebruikt in verschillende kamers. Tot slot beschikt de Blaupunkt Bluebot XTREME over een laadstation waardoor de robotstofzuiger automatisch kan worden opgeladen en kan worden hervat met de schoonmaaktaak wanneer de batterij bijna leeg is.

3. CleanDays D2-001 (beste goedkope robotstofzuiger)

De CleanDays D2-001 Robotstofzuiger met dweilfunctie is een intelligente en energiezuinige robotstofzuiger die geheel zelfstandig kan stofzuigen en dweilen. De robotstofzuiger is geschikt voor mensen met een stofallergie en maakt gebruik van slimme sensoren voor efficiënte navigatie en bescherming tegen bots- en valbeschadigingen. Het apparaat is voorzien van een waterreservoir en bijgeleverde dweildoeken voor eenvoudig dweilen. Het model kent een lange accuduur en keert na de schoonmaakbeurt automatisch terug naar zijn laadstation. De Robotstofzuiger is te bedienen via een app en is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

Met de CleanDays D2-001 Robotstofzuiger hoef je nooit meer zelf een poetsbeurt in je drukke agenda te plannen. De robotstofzuiger maakt een toertje door jouw huis wanneer jij dat zelf wilt en is geheel op maat instelbaar. Het apparaat is voorzien van slimme sensoren die een uitstekende navigatie bieden en het apparaat beschermen tegen bots- en valbeschadigingen. De robotstofzuiger is geschikt voor mensen met een stofallergie en maakt gebruik van een waterreservoir en bijgeleverde dweildoeken voor efficiënt dweilen. Het model is energiezuinig en keert na de schoonmaakbeurt automatisch terug naar zijn laadstation. Het apparaat is te bedienen via een app en is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

CleanDays biedt met de D2-001 Robotstofzuiger een efficiënte en veelzijdige oplossing voor stofzuigen en dweilen. Het apparaat kent een lange accuduur en is energiezuinig. De robotstofzuiger is geschikt voor mensen met een stofallergie en maakt gebruik van slimme sensoren voor efficiënte navigatie en bescherming tegen bots- en valbeschadigingen. Het apparaat is te bedienen via een app en is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

4. Nordväl HC101 (beste dweilrobot)

De Nordväl HC101 Dweilrobot is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een robot die speciaal is ontworpen voor het dweilen van je vloer. Het apparaat heeft geen stofzuigfunctie en richt zich uitsluitend op het dweilen van je vloer. Met een volle accu kan deze robot tot wel 100 minuten dweilen en je kunt hem eenvoudig bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Met negen verschillende programma's waaruit je kunt kiezen, kun je de dweilrobot eenvoudig instellen op de gewenste modus. De robot maakt gebruik van twee roterende dweilpads die geschikt zijn voor alle soorten vloeren, behalve tapijt. Het apparaat kan zelfs hardnekkige vlekken van je vloer verwijderen, wat bijdraagt aan een hygiënische leefomgeving.

De Nordväl HC101 Dweilrobot beschikt over sensoren die muren, trapranden en obstakels detecteren en vermijden. Hierdoor maakt hij efficiënt schoon en valt hij niet van de trap. Het enige nadeel van deze dweilrobot is dat hij niet kan worden gekoppeld aan een Smart Home-platform en dat er geen mobiele app beschikbaar is om hem op afstand te bedienen. Maar als je op zoek bent naar een robot die volledig zelfstandig je vloeren kan dweilen, is de Nordväl HC101 Dweilrobot zeker het overwegen waard.

5. Samsung Jet Bot AI+ (beste keuze voor gemakszoeker)

De Jet Bot AI+ is een slimme robotstofzuiger van Samsung die gebruik maakt van AI technologie met objectherkenning om moeiteloos door je hele huis te bewegen. Met behulp van sensoren en een 3D-dieptecamera die overeenkomt met 256.000 afstandssensoren, kan de robotstofzuiger objecten in je huis herkennen en hier omheen schoonmaken. Zo worden kwetsbare objecten niet in gevaar gebracht en wordt het schoonmaken efficiënter.

De Jet Bot AI+ heeft een extreme zuigkracht van wel 30W, die automatisch wordt aangepast aan het oppervlak dat schoongemaakt moet worden. Zo kan de stofzuiger bijvoorbeeld meer zuigkracht genereren als hij een vloerkleed of tapijt schoonmaakt, zodat ook de polen stof opgezogen worden. De robotstofzuiger is uitgerust met een Clean Station dat het stofreservoir automatisch leegt na een schoonmaakbeurt, waardoor er geen stof vrijkomt. Het meerlaagse filtersysteem zorgt er bovendien voor dat fijne stofdeeltjes worden opgevangen en er nagenoeg geen stof in de lucht komt.

Met Jet Live kan je je huis of huisdier altijd in de gaten houden, waar je ook bent. Dit model is namelijk uitgerust met een camera aan de voorzijde om videobeelden van je huis live te streamen via de SmartThings App op je smartphone. In toezichtmodus kan je opvragen om bepaalde kamers in de gaten te houden. De robotstofzuiger is uitgerust met End-to-end (E2EE) ondersteuning waardoor alleen de bevoegde gebruiker met wachtwoord de video's kan ontgrendelen en bekijken. Dit zorgt voor extra veiligheid en privacy.

© 2023 Semix Internet Marketing.